HET BELANG VAN GEZONDE VOEDING

Afvallen en je gezondheid 

Als je enkel aan afvallen denkt kies je vaak voor een ongezonde manier om dit te bewerkstelligen. De grootste fout is calorievermindering: “Ik ben te dik, dat komt omdat ik te veel eet. Als ik minder ga eten val ik af. Minder eten is dus de oplossing. Daarom ga ik een eiwitdieet doen met shakes en slechts 800 calorieën.”

Dat lijkt logisch. Maar je denkt niet aan je gezondheid! Als gezondheid je focus was zou je niet denken aan een 800 calorieën dieet met maaltijdvervangers en honger. Je zou dan denken aan je gezondheid. Ik durf te beweren dat een gezond gewicht altijd vanzelf komt wanneer mensen gezond gaan eten. Gezien de huidige epidemie aan obesitas moet je vooral anders eten dan de gemiddelde Nederlander.

Bedenk wat je verwijdert uit je voeding

Ga nooit zomaar iets verwijderen uit je voeding zonder na te denken wat je ervoor in de plaats eet. Vervang de foute voedingsmiddelen door de juiste voedingsmiddelen. Natuurlijk val je af wanneer je zomaar een aantal slechte voedingsmiddelen gaat verwijderen maar je denkt dan alleen aan afvallen en niet aan je gezondheid. En bovendien, in veel gevallen, komen mensen die op die manier afvallen dezelfde hoeveelheid kilo’s die ze net kwijt zijn weer aan. In het gunstigste geval zijn ze terug bij af. Maar vaak hebben ze er nog een kilootje of wat bij gekregen. Met Diplan kun je afvallen zonder jojo-effect.

Progressie bijhouden

We hebben het hier over gezondheid en niet alleen over afvallen. Vet verbranden, maar beter nog, wil je een deel van je vet juist inwisselen voor spieren. Onze weegschaal houdt precies bij hoeveel vet je afvalt en hoeveel spiermassa je erbij krijgt.