SPORT EN BEWEGEN VOOR EEN GEZOND LIJF

Dat sporten gezond is, is natuurlijk geen hogere wiskunde. In combinatie met een evenwichtig en voedzaam dieet, helpt sporten je fit en in vorm te blijven.

 

Bewegen tegen overgewicht

Intensief bewegen helpt in de strijd tegen overgewicht, zo ontdekten onderzoekers aan de universiteit van Utah. Korte, maar intensieve beweging heeft hetzelfde effect om gewichtstoename te voorkomen als het huidige advies voor matig intensieve beweging.

Elke minuut telt

In Nederland hebben we de Nederlandse Norm Gezond Bewegen, in Amerika wordt aanbevolen om per week 150 minuten te bewegen, in “porties” van 8 à 10 minuten of meer per keer. De onderzoekers zagen dat ook kortere momenten van inspanning (zoals een trap beklimmen of een sprintje trekken) al effect gaven. Elke minuut van dagelijkse intensieve inspanning gaf 5% minder kans op obesitas bij mannen en 2% minder bij vrouwen, aldus de onderzoekers.

 

Bewust buiten bewegen met een wandelgroep!

Wil jij gezond bezig zijn maar hou je ook van gezelligheid? Loop dan eens mee met onze wandelgroep in Puttershoek. Elke maandagmorgen 09:30 en donderdagavond 19:30 vertrekken we vanaf verschillende plekken in het dorp, die wekelijks bekend gemaakt worden op onze Facebookpagina.

Je hoeft je niet aan te melden voor een wandeling en meelopen is uiteraard kosteloos. Volg onze wandelgroep op Facebook om op de hoogte te blijven en te zien waar elke wandeling start!